چرخ خواب راحت

آشنایی با انواع مراحل خواب

آشنایی با چرخ خواب راحت

مرحله اول خواب

مرحله اول خواب سبک ترین مرحله از مراحل اولیه خواب می باشد. این مرحله، مرحله حرکت آرام چشم نیز نامیده می شود. در این مرحله به راحتی ممکن است فرد به خاطر سر و صدای اطراف از خواب بیدار شود. عضلات شروع به آرام شدن می کند و فعالیت مغز کمتر خواهد شد. در این مرحله اتفاقاتی نظیر اسپاسم عضلات یا حس افتادن اتفاق می افتد. در صورت بیداری در این مرحله احساس خواهید کرد که اصلا نخوابیده اید.

مرحله دوم خواب

این مرحله در واقع اولین مرحله واقعی خواب است. بیداری در این مرحله به آسانی مرحله اول اتفاق نمی افتد و حرکت آرام چشم در این مرحله متوقف می شود. در این مرحله دمای بدن شروع به کاهش می کند و ضربان قلب نیز کند خواهد شد. طی رخ دادن مکانیزمی در بدن امواج مغزی کندتر می شود و همین مکانیزم از بیدار شدن شما محافظت خواهد کرد.

مرحله سوم خواب

مرحله سوم عمیق ترین مرحله خواب می باشد. در این مرحله به ندرت از خواب بیدار خواهید شد. این مرحله نیز شامل امواج دلتا یا امواج کند می باشد و اتفاقاتی نظیر راه رفتن در خواب، صحبت کردن در خواب و … در این مرحله اتفاق می افتد.

مرحله REM

مرحله REM یا همان مرحله حرکت سریع چشم، مرحله ای است که معمولا رویا در آن اتفاق می افتد. در این مرحله چشم با حرکت سریع از سمتی به سمت دیگر می رود و مغز و امواج مغزی بسیار فعال تر از مراحل 2 و 3 هستند. در این مرحله بیدار شدن بسیار راحت تر از مراحل دیگر اتفاق می افتد و در صورت بیداری در این مرحله حس گیجی یا خواب آلودگی خواهید داشت.

به طور میانگین 4 تا 7 ساعت در هر شب به مراحل اول، دوم و سوم خواب و 1.5 الی 2 ساعت در شب نیز به مرحله REM اختصاص می یابد.

منظور از چرخه خواب چیست

چرخه خواب، تکرار مراحل چهارگانه گفته شده می باشد. هر فرد ممکن است در هر 90 الی 120 دقیقه چرخه جدیدی را شروع کند. این باعث می شود چهار یا پنج چرخه خوابی در هنگام خواب داشته باشید. این امر باعث می شود در هنگام خواب چندین بار خواب سبک یا عمیق را تجربه کنید.

می توان خواب را به دو نیمه تقسیم نمود. نیمه اول آن پر از مرحله دو و سه و همین طور مرحله یک و REM می باشد. نیمه دوم نیز با کمتر شدن نقش مرحله سوم، مراحل یک و دو مرحله REM بیشتر اتفاق می افتد.

طولانی ترین مرحله REM درست قبل از بیدار شدن می باشد که در صورتی که فرد قبل از اتمام مرحله REM از خواب بیدار شود، مرحله ای از خواب آلودگی شدید را برای چند دقیقه تا چند ساعت تجربه می کند.

خواب عمیق

خواب عمیق در مرحله سوم اتفاق می افتد. در این مرحله امواج مغزی یا امواج دلتا با سرعت کم و دامنه بزرگ را خواهیم دشت. مرحله سوم به مرحله ترمیم نیز معروف است که در این مرحله بیدار کردن فرد بسیار سخت است

خواب عمیق باعث کاهش نیاز خوابی شما می شود. به همین دلیل است که فردی که چرت روزانه کوتاه مدت داشته باشد می تواند بدون مشکل در هنگام شب بخوابد ولی فردی که چرتی طولانی تر داشته باشد و وارد مرحله سوم خواب شده باشد برای به خواب رفتن در شب با مشکل مواجه خواهد شد.

در مرحله خواب عمیق هورمون رشد آزاد می شود و نیروی بدن شما باز می گردد و همچنین استرس را از عضلات شما دور می کنند. سیستم ایمنی بدن قوی تر می شود. همچنین حدس زده می شود که در این مرحله مغز شروع به یادگیری و ذخیره موارد یاد گرفته شده در روز گذشته می کند.

با توجه به فعال بودن مغز در مرحله REM، دیدن رویا در این مرحله اتفاق می افتد. فرد ممکن است 4 تا 6 رویا در هر شب ببیند که ممکن است آن را به یاد آورد یا فراموش کند. در واقع در صورتی که در این مرحله از خواب بیدار شود احتمال به یاد آوردن رویا بیشتر خواهد شد. در این مرحله عضلات آماده واکنش در هنگام رویا هستند. همچنین تنفس به صورت نامنظم و با عمق کم اتفاق می افتد ضمن این که ضربان قلب و دمای بدن بی نظم خواهد شد.

  • تجربه خواب با کیفیت تنها با رعایت نکات سلامتی امکان پذیر است. می بایست با توجه به شرایط بدنی و شرایط پزشکی خود تشک مناسب خود را انتخاب نمایید. بهره گیری از تشک طبی  مناسب منجر به خواب بهتر شما خواهد شد. برای خرید بهترین تشک اصفهان که از کیفیت آن اطمینان داشته باشید، می توانید به فروشگاه تشک رویا مراجعه کنید.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.